Een stukje geschiedenis over Decorette Piet

Decorette Piet is al jaren een begrip in Aalsmeer. Ons bedrijf kent een lange geschiedenis. Welke teruggaat tot 1929. In dat jaar begon Arie Piet, op het huidige adres, een schildersbedrijf met bijbehorende verfwinkel. In het bedrijf werkte in de jaren 30 een viertal schilders. Het werkgebied bevond zich op fiets afstand, want tussen de middag moest er thuis warm gegeten worden.

In 1953 is het bedrijf overgenomen door een zoon van Arie Piet, Jan Dirk en later ook zoon Mathijs. Jan Dirk was veelal in de winkel te vinden en Mathijs bij de schilders. Onder hun leiding is in het begin van de jaren 70 de winkel uitgebreid van verfwinkel naar woninginrichting. Naast de vertrouwde verf en behang artikelen deden ook de aankleding voor de ramen en vloeren hun intrede. Met de toen al bekende merken als Sikkens, Luxaflex en Parade. Vlak daarna, in 1974 is de winkel aangesloten bij Decorette. De winkel was ook toen al zeer vernieuwend op het gebied van woninginrichting. Al deze tijd hebben de winkel en het schildersbedrijf op de huidige locatie gezeten. Maar door de groei van de winkel, was het noodzakelijk om in 1979 het schildersbedrijf op een andere locatie te vestigen.

De derde generatie deed zijn intrede in 1992. Anton Piet de zoon van Jan Dirk is mede-eigenaar geworden van de winkel. In dezelfde periode besloot Mathijs zich terug te trekken uit het bedrijf. Waardoor werd besloten alleen verder te gaan met de winkel. In 2005 ging Jan Dirk met pensioen en liet hij de winkel volledig over aan Anton.

Met veel passie werken Anton en zijn team al vele jaren samen om u de beste producten met de hoogste kwaliteit te leveren. Dit hopen wij nog vele jaren te mogen doen.

Ons team
Anton Piet

Anton Piet

Directeur / Eigenaar

Al ruim 40 jaar in het vak, waarvan bijna 30 jaar ervaring als Decorette ondernemer en nog altijd gek op zijn werk. Hij is veelal te vinden in de buitendienst om te meten en monteren maar ook is hij zo nu en dan bij ons in de winkel te vinden. Anton is altijd opzoek naar de beste oplossing voor jou als klant.

Marle

Marle

Verkoopadviseur

Marle heeft jaren lange ervaring in winkels en is gek op interieur en styling. Met haar oog voor detail en haar passie om van een huis een thuis te maken, helpt ze jou met het vinden van de juiste producten en inrichting.

Bart

Bart

Medewerker buitendienst

Bart staat bekend om zijn technische inzicht, humor en hands-on mentaliteit. Hij vindt het heerlijk om op een werkdag onderweg te zijn om de klant thuis blij te maken. Hij zal met een grote glimlach voor je klaar staan.

Elaine

Elaine

Verkoopadviseur

Ooit is Elaine begonnen als hulpkracht op de zaterdag wat uitgegroeid is tot onze fulltime duizendpoot, zoal voor als achter de schermen. Doordat dit bedrijf ook bij haar in vlees en bloed zit is ze first runner-up voor de zaak hier in Aalsmeer. Geen vraag is voor haar te gek en met haar technische verf ervaring en productkennis, op elk ander gebied, helpt zij jou van harte.

Ton

Ton

Medewerker buitendienst

Al jaren een expert in meten en monteren van raamdecoratie en sinds een aantal jaar bij Decorette Piet aan het werk als monteur. Hij is voornamelijk zelfstandig aan het werk in de buitendienst, waar hij dan ook gedreven is om een goede service te bieden.

Esther

Esther

Verkoopadviseur

Esther haalt veel plezier uit het contact met de klant. Zowel in de winkel als achter de schermen zal zij zich altijd inzetten om het beste resultaat te behalen. Met haar gevoel voor kleuren en materialen denkt ze graag met je mee om de juiste interieurkeuze te maken voor jouw woning.

Theo

Theo

Verkoopadviseur

Al bijna 20 jaar is Theo het gezicht in de winkel. Hij heeft een passie voor verf en aanverwante artikelen. Hij is altijd creatief in de weer. Voor technische vragen of een goede tip staat hij altijd met eerlijk advies voor u klaar.

Maartje

Maartje

Verkoopadviseur

Begonnen als stagiaire en inmiddels ons vaste gezicht op de zaterdag. Naast werken bij Decorette Piet studeert Maartje voor interieuradviseur. Met haar creatieve kijk op interieur helpt ze jouw woning bijzonder en eigen te maken.

Marjon

Marjon

Administratief medewerker

Al 24 jaar is ze achter de schermen de spil in het web. Alles wat met cijfertjes te maken heeft handelt zij af. De boekhouding is haar passie, maar ook komen de offertes van ons veelal van haar hand.