Decorette Piet in 1975

Decorette Piet in 1975

Decorette Piet in 1975

Een stukje geschiedenis over Decorette Piet

Decorette Piet is al jaren een begrip in Aalsmeer. Ons bedrijf kent een lange geschiedenis. Welke teruggaat tot 1929. In dat jaar begon Arie Piet, op het huidige adres, een schildersbedrijf met bijbehorende verfwinkel. In het bedrijf werkte in de jaren 30 een viertal schilders. Het werkgebied bevond zich op fiets afstand, want tussen de middag moest er thuis warm gegeten worden.

In 1953 is het bedrijf overgenomen door een zoon van Arie Piet, Jan Dirk en later ook zoon Mathijs. Jan Dirk was veelal in de winkel te vinden en Mathijs bij de schilders. Onder hun leiding is in het begin van de jaren 70 de winkel uitgebreid van verfwinkel naar woninginrichting. Naast de vertrouwde verf en behang artikelen deden ook de aankleding voor de ramen en vloeren hun intrede. Met de toen al bekende merken als Sikkens, Luxaflex en Parade. Vlak daarna, in 1974 is de winkel aangesloten bij Decorette. De winkel was ook toen al zeer vernieuwend op het gebied van woninginrichting. Al deze tijd hebben de winkel en het schildersbedrijf op de huidige locatie gezeten. Maar door de groei van de winkel, was het noodzakelijk om in 1979 het schildersbedrijf op een andere locatie te vestigen.

De derde generatie deed zijn intrede in 1992. Anton Piet de zoon van Jan Dirk is mede-eigenaar geworden van de winkel. In dezelfde periode besloot Mathijs zich terug te trekken uit het bedrijf. Waardoor werd besloten alleen verder te gaan met de winkel. In 2005 ging Jan Dirk met pensioen en liet hij de winkel volledig over aan Anton.

Met veel passie werken Anton en zijn team al vele jaren samen om u de beste producten met de hoogste kwaliteit te leveren. Dit hopen wij nog vele jaren te mogen doen.

Ons team
Anton Piet

Anton Piet

Directeur / Eigenaar

Ruim 35 jaar in het vak, waarvan ruim 25 jaar eigenaar en nog altijd gek op zijn werk. Hij is zowel in de winkel te vinden als in de buitendienst om te meten of te monteren. Anton is altijd opzoek naar de beste oplossing voor de klant.

Marjon

Marjon

Administratief medewerker

Al 22 jaar is ze achter de schermen de spil in het web. Alles wat met cijfertjes te maken heeft handelt zij af. De boekhouding is haar passie, maar ook de offertes die wij maken komen veelal van haar hand.

Monique

Monique

Verkoopadviseur

Inmiddels bijna 25 jaar werkzaam bij Decorette en is de koningin in kleuren en styling. Zij neemt de tijd om met u mee te denken. De leukste en de meest vernieuwde combinaties, niets is te gek. Voor een persoonlijk advies zit u bij haar op het juiste adres.

Theo

Theo

Verkoopadviseur

Al bijna 20 jaar is Theo het gezicht in de winkel. Hij heeft een passie voor verf en aanverwante artikelen. Hij is altijd creatief in de weer. Voor technische vragen of een goede tip staat hij altijd met eerlijk advies voor u klaar. Logistiek heeft hij alles onder controle.

Elaine

Elaine

Verkoopadviseur

Voorheen hulpkracht op zaterdag en in vakanties, nu een fulltime duizendpoot. Verf technische ervaring heeft zij opgedaan bij haar vorige werkgever, maar vraag haar iets over andere producten en ze geeft u antwoord. Als enige familielid is ze veel achter de schermen bezig waar ze zorg draagt voor service en marketing.

Ton

Medewerker buitendienst

Al jaren een expert in meten en monteren van raamdecoratie. En sinds een jaar bij Decorette Piet aan het werk als monteur. Hij is voornamelijk (zelfstandig) aan het werk in de buitendienst, waar hij gedreven is om u een goede service te bieden.